<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=450134955177888&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Нов трафик към сайта и ремаркетинг

Публикувано от: Найден Илиев

Намерете ме в:

10.01.17 22:45

Тази статия е за хората, рекламиращи сайта си и опитващи се да извлекат ефективност от това.


Ремаркетинг

Какво е това ремаркетинг - много от вас вече знаят. Това е технология, която широко използват Google и Facebook, за да маркират компютрите на хората, посетили сайта ви и след това да показват рекламите ви само на тях.

Тя е изключително ефективна поради следните две причини:

  • рекламата се показва само на хора, посетили наскоро сайта ви. Те са много по-подходящи от каквато и да било избрана аудитория и продажбите сред тях са много ефективни;
  • цената на реализация сред тази аудитория е много ниска и това прави тази реклама задължителен елемент от трафика към сайта;
  • субектът на рекламата я вижда много пъти и се постига сериозен психологически ефект;

 

remarketing_products_sm.jpg

 

Нов трафик

За да можем обаче да използваме ремаркетинга, са ни необходими нови хора, които да посетят сайта и да бъдат 'маркирани' от ремаркетинг технологията на медията.

Този трафик обаче не е така ефективен и е по-скъп. Ако няма нов трафик, ремаркетингът ще се изчерпи и ще спре да работи.

Микс

Ок, ако ни трябва ефективен ремаркетинг и нов трафик, който да го захранва, явно трябва да ползваме и двете, но трябва да установим баланс така, че да можем да си позволим по-скъпия нов трафик с реклами към определени аудитории и да 'затваряме' сделките с ремаркетинг.

Съотношението на този баланс е различно във всеки отделен случай. Трябва да се пробва и да се калкулира общата ефективност на рекламата.

Можете да използвате трафик от една медия (примерно имейлинг) за нов трафик и друга (примерно Facebook Ads) за ремаркетинг. Може ремаркетинг медиите да са няколко - Facebook Ads и Google AdWords, както и източниците на нов трафик - Имейлинг, органичен трафик от търсачки или референтни сайтове.

 

Каква е правилната формула във Вашия случай?

Нека го погледнем и да дадем напътствия какъв трафик Ви е необходим. Напълно безплатно е.

 

Регистрирайте се

 

 

Теми: Сайт, Маркетинг

    

Абонамент за статиите