<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=450134955177888&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Как да помогнем на бизнеса чрез имейл маркетинг?

Публикувано от: Найден Илиев

Намерете ме в:

07.02.17 13:58

Потребителите в днешно време получават информация чрез различни канали. Някои от тях ползват по-често, други – по-рядко, но има един от тях, който въпреки навлизането на нови медии и социални мрежи, продължава да бъде актуален и използван ежедневно – електронната поща.

Имейл маркетингът

Именно на нея се базира имейл маркетингът, който е канал за комуникация с аудиторията, доказал ефективността си във времето. Предимството пред други канали е, че при него не се използва неадресирано послание до неопределен получател, а напротив – той е известен и съобщението може да е персонализирано. Самото съдържание позволява различни начини на представяне – чрез текст, изображение или мултимедия. Използването им спрямо случая увеличава многократно интереса към информацията.

 

изображение за Найден-02.png

 

Ако не сме използвали този канал досега и се колебаем дали да го направим, трябва да вземем предвид предимството, че не е необходима голяма инвестиция, за разлика от обикновената поща или други печатни рекламни материали. Освен това при имейл маркетинга имаме възможност да получаваме и обратна информация: дали съобщението реално достига до получателя, дали и кога той го вижда. Не на последно място е важно да се отчита и броят на тези, които заявяват желание да не получават подобни съобщения. Макар и действие с отрицателен знак, то също може да бъде добър показател доколко полезно за тях е било това, което са получили и да ни даде сигнал, че може да направим съдържанието по-интригуващо.

Създаване на база данни

Използвайки имейл маркетинг, постепенно можем да изградим база данни от лоялни клиенти, които да получават редовно новини, информация за продукти и услуги и всичко важно, свързано с бранда. Съдържанието, което достига до тях е желано, защото има стойност, за разлика от т.нар. „спам”. За да запазим това отношение на интерес към поднасяната информация, е важно тя да се получава на достатъчно разумни интервали от време и винаги да се изпраща когато има за цел да комуникира нещо наистина важно и носещо полза на аудиторията.

Как да я създадем?

Ако все още не разполагате с база данни от лоялни потребители, може да се възползвате от услугата EmailCollection . Тя е добро решение за всяка една фирма, която се занимава с търговска дейност и има собствен сайт. След събирането на тази база данни е необходима ясна стратегия за това как ще се изграждат рекламните послания, за да не се стига до отписване и намаляване на броя на контактите. В случай, че искате да се поемат всички дейности, свързани с имейл маркетинга (създаване на база данни, рекламни имейли от дизайнери, изпращане на кампании, оптимизиране и следене на резултатите), може да разчитате на услугата EmailSales. Тя е особено подходяща за фирми, които продават чрез онлайн магазини и искат да развият допълнителен канал за реклама. За различни сфери на бизнеса като хотели, фитнеси и др. също се предлага подобна услуга – EmailMarketing. Големи фирми, наложи ли се на пазара, ни се довериха и ползват успешно тези услуги. Чрез имейл маркетинг успяваме да развиваме техния бизнес, което е неоспоримо доказателство за ефективността на този рекламен канал.

Искате ли да пробвате или да разбрете повече?

 

emailcollection

 

 

Теми: Имейл маркетинг

    

Абонамент за статиите